Schoolgids

Internationalisering

Ben jij nieuwsgierig en wil je de wereld ontdekken? Dan moet je op de KSG zijn!

Wij laten je kennismaken met andere landen en culturen; internationalisering loopt als een rode draad door al onze lessen. In de eerste klas ga je op een eendaagse internationale excursie, in het derde leerjaar kun je meedoen aan internationale uitwisselingen en elke afdeling heeft zijn eigen afdelingsreis. In onze lessen leggen we steeds de link naar de wereld om ons heen. We hebben veel aandacht voor andere landen, talen en culturen.

Bij ons kijk je over grenzen en je wordt goed voorbereid op een internationale toekomst in de wereld van morgen!

Wij halen de wereld de school in en laten jou de wereld in gaan, bijvoorbeeld door contacten met scholen in het buitenland (digitaal én fysiek), door workshops en door sprekers uit te nodigen.

Tweetalig onderwijs

Wij bieden versterkt Engels aan op de mavo en tweetalig onderwijs op de havo en het vwo. Als je voor tweetalig onderwijs op de havo of het vwo kiest leer je Engels spreken op hoog niveau. Je maakt ook bijzondere reizen en werkt aan internationale projecten. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel handig voor later. Als je gaat reizen of als je gaat werken in het buitenland of in de wetenschap, dan is bijna alles in het Engels. Een tweetalig diploma heeft dus een groot voordeel! Omdat je meer dan de helft van je lessen in het Engels krijgt, spreek je binnen no-time vloeiend Engels.

Uitwisselingsprojecten en reizen

De KSG is een wereldcollege. Bij ons kijk je over de grenzen van landen heen. Wij organiseren verschillende uitwisselingsprojecten met scholen in het buitenland. Je maakt hierdoor kennis met leeftijdsgenoten in het buitenland.

Elke afdeling organiseert daarnaast een afdelingsreis, met uitzondering van de tweetalige afdelingen. Die hebben een ander programma in een Engelstalige omgeving.

Internationale thema’s in de brugklas

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=zZjwXgAGe3M

Al in de brugklas besteden wij veel aandacht aan internationale thema’s, andere landen, talen en culturen. Ieder thema duurt 8 weken en behandelt vier onderwerpen:

  • Ontdekken
  • Feest
  • Veranderingen in het milieu
  • Samenwerken

We beginnen met een introductie van het thema en een startactiviteit. Je gaat daarna verder met het thema in de lessen door opdrachten te maken. Je verwerkt alles wat je leert en maakt in je eigen portfolio door het maken van een mediaproduct. Hierin verwerk je ook de afsluitende activiteit waarmee het thema wordt afgerond.

Door steeds met één thema te werken leer je verbanden zien en het geeft door met een terugkerend leerproces te werken waarin we je steeds nieuwe dingen laten doen. Je ontdekt Angelsaksische landen, we vieren Halloween, we gaan naar het Ruhrgebied in Duitsland, je komt meer te weten over veranderingen in het milieu in binnen- en buitenland en je organiseert met je klas een (internationale) klassenactiviteit. We werken samen met scholen binnen en buiten Europa, ontmoeten elkaar in Luik, waar je gaat kennismaken, samenwerken en softballen. Je maakt samen een theatervoorstelling en organiseert een festival.

Bij het inhoudelijk vormgeven van de thema’s maken we gebruik van de ondersteuning die het International Middle Years Curriculum (IMYC) biedt. Dit sluit aan op het International Primary curriculum (IPC) dat in Nederland door meer dan 200 basisscholen wordt gebruikt.

Maak kennis met IMYC:

Of bezoek de website IMYC Nederland